Tine Larsen
Vardnes Urtegård - Embrace Life klinikk/kompetanse

Tine Larsen,  Senjajente og fjerde generasjon på Vardnes urtegård som ligger i hjerte av grønt reiseliv og økologisk bevisstgjøring. Tine har sin bakgrunn som tidligere interiørarkitekt, skiftet karriere da hun møtte John og startet medisinstudier, phytoterapi,(plantemedisin 4.5 år), herbalist studier og botanikk.


Hun tok over familiegården som er idyllisk plassert på eventyrøya Senja, nærmere bestemt på Gibostad sammen med sin mann. Her dyrkes og høstes økologiske urter, blomster, bark, grønnsaker og bær som brukes til fremstilling av eget produktmerke innen økologiske kremer, salver, te, krydder m.m.

Kåre Pedersen
Malerier, stonart, Akvareller Northern Light Art

Kåre Pedersen er opprinnelig fra Harstad, men vokste opp i Gryllefjord på Senja. Flyttet senere til Drammen hvor han fikk jobb på blåfargeverket, før han tjenestegjorde i Libanon. Etter FN tjeneste kom han tilbake til Senja hvor han møtte Sonja. I 2019 flyttet han og Sonja med sine barn til Gibostad.

Kåre er en uvurdelig medarbeider på Senjahuset. Han er også medlem av Senjahuset sin styringsgruppe og har ansvar for galleriutsalget sammen med Tine. Kåre jobbet før han ble kunstner som pedagogisk leder i barnehage og som atdferdsterapeut for UDI. Som heltidskunstner har han utviklet seg i flere retninger innen for billedkunst. Her finner du bilder laget med akryl, brusho, stoneart, sand og voks.

Kåre etablerte i 2020 Northern Light Art sammen med samboer Sonja. Han er blitt presentert som kunstner i London i 2018/2019. Kåre er blitt kjent for sine humoristiske fuglebilder som han fikk inspirasjon til når pandemi førte til at vi alle måtte vær mere hjemme. f: northern light art

John Andreas Olsen
Forfatter

John Andreas Olsen, opprinnelig fra Hadsel kommune, Stokmarknes, nå bosatt i London og på Gibostad. Han er en internasjonal anerkjent forfatter og editor med flere priser mottatt for sitt arbeid. Hans doktor grad bok, "Strategic Air Power in Dessert storm" har høstet mye anerkjennelse og brukes via militære akademia sammen med flere av han andre bøker.

Sonja Nilsen
Malerier & tepper - Northern Light Art

Sonja Nilsen, opprinnelig fra Tromsø, flyttet til Finnsnes i 1981. Hun har alltid vært glad i natur og friluftsliv og herfra henter hun mye av sin inspirasjon. For Sonja er aktivitet i naturen, både fysisk og psykisk oppbyggende. Hun har en sterk tro på at alle mennesker har en skapende sjel, som utfolder seg på ulike områder. Sonja finner sin styrke, kraft og inspirasjon i de vakre fargene som varierer med årstidene.

Sammen med sin samboer kåre flyttet hun til Gibostad i 2019 og etablert i 2020 Northern Light Art. Sonja var en av de første som ble med inn i nettverket til Senjahuset i 2018. Hun er også blitt presentert som kunstner i London 2017- 2019 og to av hennes bilder henger i den norske ambassadørens residens. Hun er blitt internasjonalt kjent for sine sjelfulle nordlysbilder og fantastiske fargerike tepper. Hun oppfordrer alle til ikke å leve så fort, men ber dem stoppe opp innimellom, for å se alt det vakre rundt seg, være mer tilstede i eget liv. f:northern light art, f: senjahuset House of Senja

Solveig Rita Jeppesen
Antikk & brukt Senja brukthandel

Solveig Rita Jeppesen er Senjajente med hjerte for gjenbruk og antikviteter. Hun var en av de første inn i nettverket i 2018 og i 2020 etablerte hun Senja brukthandel.

Solveig Rita ser hun muligheter i det mange kaster. Hun finner nye bruksområder til brukte ting som lekkert blir presentert i de mange hyller på Senjahuset. Hun har et godt øye for trender som igjen betyr at hennes varer sjelden er lenge utstilt før de er solgt. Første mann/kvinne til mølla :-)

Sverre Helgesen
Treprodukter, småmøbler, inventar - Sverre Helgesen trevarer

Sverre Helgesen kommer opprinnelig fra Tromsø, men flyttet til Gibostad i 1999 med familien sin. Han har jobbet med treprodukter store deler av sitt liv og opprettet Sverre Helgesen trearbeider som firma i 1995. Sverre er utdannet møbelsnekker og bi-røkter av økologisk honning, hvor biene høster fra lokale blomster.

Dette har han drevet med siden 2017. Sverre kom inn i nettverket i 2019 og har siden da solgt svært godt av alle sine produkter. Sverre tar også imot spesialbestillinger og reparasjoner på gamle møbler og inventar. Han tar også på seg oppdrag med renovering av hele hus.

Eivor Johansen
Akvareller

Eivor Johansen kommer opprinnelig fra gruvesamfunnet Hundholmen, i Tysfjord. Hun bor nå med familien i Sørreisa og startet sin reise i akvarellens verden i 2000. Siden den gang har

Eivor deltatt på over 31 kurs og enda flere utstillinger. Eivor sine akvareller har også prydet årboka for Tysfjord. Hennes skjeve særegne hus sammen med de sorte kattene er blitt hennes varemerke. Du finner alltid noen gode ord innimellom de vakre akvareller også. Eivor lager bilder i alle størrelser og i tillegg finner du et godt utvalg av hennes kunstkort ved Senjahuset.

Karina Tokle
Keramiker

Karina Tokle er opprinnelig Finnnsnes jenta som flyttet til Gibostad for å jobbe med sin drøm om å skape mer kunst. Hun brenner for farger og keramikk som uttrykksform og fulgte derfor en drøm om å lære seg keramikk faget i Tromsø, hvor hun i 4 år gikk i lære hos Marit Landsem.

Hun jobber i dag med å produsere keramikk på deltid, sammen med sin jobb som vernepleier. Karina var den første som startet i nettverket etter at hun ble kjent med Tine og stilte da ut i gårdsbutikken. Hun er blitt presentert som kunstner i London 2017/2018/2019. Hun har blitt kjent for sine vakre lykter, gode tekopper og vakre lysengler. Ved Senjahuset finner du et godt utvalg av skåler, strikkeboller, kopper, lykter og engler.

Jenny-Marie Johnsen
Billedkunstner

Jenny-Marie Johnsen er født i Vardø, men vokste opp i Tromsø. Hun har sin utdannelse fra Gerlesborgsskolan i Stockholm 1981-83 og Det Kongelig Danske Kunstakademi i København 1985-92. I 2015 mottok hun statens ti-årige arbeidsstipend for etablerte kunstnere. Jenny Marie sitt arbeid kretser rundt studier av jord og himmel, sol og måne i form av foto- og videoinstallasjon.


Hun har deltatt på flere utstillinger i inn- og utland, blant annet Høstutstillingen i 2008, Artifact New York i 2013 og Galleri Nord Norge Harstad 2017, separat. I 2018 og 2019 representerte hun Norge ved Nordic Contemporary Art Center in Xiamen China. Hun har hatt flere oppdrag i offentlig rom, blant annet for Troll Forskningsstasjon Dronning Maudland i Antarktis 2010, ENI Norges Administrasjonsbygg i Hammerfest Havn 2013 og Helsehuset Tromsø Kommune 2020.

Lena Maija Gschib
Tredesign, glasskunst, akvareller

Lena Maija Gschib er opprinnelig Finsk men har bodd på Finnsnes de siste 50 årene. Hun bruker forskjellige uttrykksformer i sin kunst som glasskunst, tredesign og redesign av drivved og akvareller. Hun har jobbet mange år med kunst og deltatt på mange salgsutstillinger opp igjenom årene.

Solfrid Iversen
Glass- & trekunst, Agnes dukken

Solfrid Iversen kommer fra Husøy. Hun gikk kjole og drakt på Breivika vgs. og har vært konfeksjons assistent i Molde. Etter utdannelsen hadde hun noen år på systue hos Oddny Moe stoff og utstyr, så ved ide huset og deretter håndarbeidsstua. Hun lager decopage på tre og glass produkter, Hekler den kjente Agnes sydukken og strikker og hekler en del på bestilling.

Benjamin Bjørkli
Diktforfatter

Tekst kommer

Ranveig Hansen Rong
Søm & design

Ranveig Hansen Rong er født og oppvokst på Senja, Svartfjell. Hun er utdannet på husmorskolen og er stort sett selvlært på søm og design. Hun har tidligere bodd på østlandet, Noresund, men har siden 1999 vært på plass på Senja igjen.

Ranveig syr flotte barneklær og refleksprodukter som jakker, vester, pannebånd og luer. Hennes tøffe boksershortser er blitt veldig populære. I herreserien finner også slips og morsomme t-skjorter med trykk. Ved Senjahuset har hun også et stort utvalg av toalettmapper og små smykke-, pengepunger.

Dulce Gomes
Redsign møbel & klær, Malerier

Dulce Gomes er et multitalent, en tøff dame med mange jern i ilden. Hun liker å jobbe med mennesker og har brukt mye av sin kunstnererfaring i alle sine jobber. Hun brenner for kunstterapi og bruken av kunst som virkemiddel for å bedre helsen. Hennes redesignet jakker har vært avbildet i flere motemagasiner og hun er nevnt blant "kunstnere å følge med på" i anerkjente kunstkataloger.

Akkurat nå jobber hun med re-design av jakker, kåper, bukser. Dulce er også kunstmaler og har re-designet mange møbler i sin tid. Du kan nå skaffe deg en av hennes meget unike jakker her på Senjahuset fra nok. 1 750.-

Gillianne Jensen
Søm & design

Gillianne Jensen er ei ekte Senjajente fra Fjordgård, men flyttet til Silsand for ca 10 år siden. Hun har stor glede av søm og design og har helt sine 2000, brukt symaskina flittig. Hun startet med grytekluter og kjøkkenhåndklær til slekt og venner. Etterhvert som barnebarna kom, ble interessen for barneklær større og hun har i dag en egen barnekolleksjon som du nå kan kjøpe ved Senjahuset. Gillianne liker å være kreative og lager en stor del av sine mønster selv.

Karin T. Olsen
Tradisjonslys & ønskelys

Karin T. Olsen har gjennom 30 år produsert hånddyppede lys til jul. Det startet som juletradisjon i egen familie og utartet fort til salg i nærmiljøet. Flere produkter er det også̊ blitt, for selv om dette er handverk og småskala produksjon så er det også̊ en lidenskap som fort kan eskalere.

Hennes tradisjonslys er alle hånddyppet og minner oss på om at levende lys beskytter mot mørkemakter og har vært brukt i religiøse ritualer til alle tider og i alle kulturer. Det er en symbolsk markering av de kreftene som er større enn oss selv. Levende lys er et symbol på̊ de gode kreftene som kjemper mot ondskap. Du har sikkert brukt en form for lysmagi selv, for eksempel når du blåser ut lysene på̊ ei bursdagskake.

Da bruker du tre magiske prinsipper: konsentrasjon, viljestyrke og visualisering. Du konsentrerer deg om lysene på̊ kaka, lukker øynene, visualiserer noe som du ønsker deg og blåser ut alle lysene. Så håper du at du får ønsket oppfylt og viser viljestyrke ved å ikke fortelle noen om ønsket ditt.

Fanny Isabelle Lande
Søm & design

Fanny Isabelle Lande er ei ekte Senjajente som bor på Skognes for tiden hvor hun sammen med samboer har et lite småbruk med høns og kaniner. Hun er glad i design og har en barnekolleksjon av klær som er sydd med fine fargerike tekstiler. Fanny er opptatt av naturlige materialer og har laget biteringer for baby med polert tre som ikke gir barnet ditt kjemikalier slik plast ofte gjør. Et stort utvalg av hennes flotte produkter finner du ved Senjahuset.

Elaine kondradsen
Strikk, smykker & søm

Tekst kommer

Evy Wangen
Hjertevotten, trevarer & malerier

Evy Wangen kommer fra Andøya, men ble Senjajente da hun fant kjærligheten på Gibostad. Hun maler i akryl og bruker spraylakk, sand og blondegardiner for å få den ønskede effekten i bildene sine. Inspirasjonen henter hun fra dyr, fugler, foto, andre kunstnere og ting hun liker. Hun er opptatt av gjenbruk og det å skape liv i gamle ting. Dette får hun frem i sine trefisk uroer, hvor hun kombinerer kvister med gamle knapper og malingsrester.

Evy hadde sin første utstilling i 2009 sammen med Tine nede på Gibostad. Hun er i dag hobbykunstner ved sine av sin lærerjobb i barneskolen. Hennes hjertevotter er veldig populære og er ofte usolgte ved Senjahuset.  Evy har deltatt på flere kunstutstillinger og har vært presentert som kunstner ved kultureventer i London.

Badge ImageVardnes Urtegård - Embrace Life klinikk/kompetanse

Tine Larsen

Image

Tine Larsen,  Senjajente og fjerde generasjon på Vardnes urtegård som ligger i hjerte av grønt reiseliv og økologisk bevisstgjøring. Tine har sin bakgrunn som tidligere interiørarkitekt, skiftet karriere da hun møtte John og startet medisinstudier, phytoterapi,(plantemedisin 4.5 år), herbalist studier og botanikk. Hun tok over familiegården som er idyllisk plassert på eventyrøya Senja, nærmere bestemt på Gibostad sammen med sin mann. Her dyrkes og høstes økologiske urter, blomster, bark, grønnsaker og bær som brukes til fremstilling av eget produktmerke innen økologiske kremer, salver, te, krydder m.m.

Tine brenner for ren mat og et økologisk, bærekraftig samfunn. Hun løfter frem talenter og utvikler fremtidsrettete ideer. Dette har hun jobbet med i mange år, i inn- og utland. Pr i dag jobber hun en 3 delt stilling; 1) kunst- og kulturfremmende arbeid og turisme sammen med Linda og Kåre på Senjahuset. 2) Norsk kulturfremmer i London hvor hun har vært utsendt diplomat siden 2016 sammen med sin mann John A. Olsen. 3) Embrace Life senteret, som komplementærmedisiner og foreleser. Tine er gründer og entreprenør av Embrace Life, Vardnes urtegård og Senjahuset. Hun er også kontaktperson og ansvarlig for all kommunikasjon med fylke og kommune som støtter nettverkets aktiviteter. Ved Senjahuset er Tine vår kontakt for alle eventer, kurs og seminarer. f: Vardnes urtegård, f:Embrace Life komplementærmedisinske senter, f: Embrace Life Competence Centre, f: Senjahuset House of Senja. Instagram: vardnesurtegard,  www.embracelife.no, www.embracelifeshop.no, www.houseofsenja.com

Badge ImageMalerier, stonart, Akvareller Northern Light Art

Kåre Pedersen

Image

Kåre Pedersen er opprinnelig fra Harstad, men vokste opp i Gryllefjord på Senja. Flyttet senere til Drammen hvor han fikk jobb på blåfargeverket, før han tjenestegjorde i Libanon. Etter FN tjeneste kom han tilbake til Senja hvor han møtte Sonja. I 2019 flyttet han og Sonja med sine barn til Gibostad. Kåre er en uvurdelig medarbeider på Senjahuset. Han er også medlem av Senjahuset sin styringsgruppe og har ansvar for galleriutsalget sammen med Tine. Kåre jobbet før han ble kunstner som pedagogisk leder i barnehage og som atdferdsterapeut for UDI. Som heltidskunstner har han utviklet seg i flere retninger innen for billedkunst. Her finner du bilder laget med akryl, brusho, stoneart, sand og voks. Kåre etablerte i 2020 Northern Light Art sammen med samboer Sonja. Han er blitt presentert som kunstner i London i 2018/2019. Kåre er blitt kjent for sine humoristiske fuglebilder som han fikk inspirasjon til når pandemi førte til at vi alle måtte vær mere hjemme. f: northern light art

John Andreas Olsen, opprinnelig fra Hadsel kommune, Stokmarknes, nå bosatt i London og på Gibostad. Han er en internasjonal anerkjent forfatter og editor med flere priser mottatt for sitt arbeid. Hans doktor grad bok, "Strategic Air Power in Dessert storm" har høstet mye anerkjennelse og brukes via militære akademia sammen med flere av han andre bøker.

Badge ImageMalerier & tepper - Northern Light Art

Sonja Nilsen

Image

Sonja Nilsen, opprinnelig fra Tromsø, flyttet til Finnsnes i 1981. Hun har alltid vært glad i natur og friluftsliv og herfra henter hun mye av sin inspirasjon. For Sonja er aktivitet i naturen, både fysisk og psykisk oppbyggende. Hun har en sterk tro på at alle mennesker har en skapende sjel, som utfolder seg på ulike områder. Sonja finner sin styrke, kraft og inspirasjon i de vakre fargene som varierer med årstidene. Sammen med sin samboer kåre flyttet hun til Gibostad i 2019 og etablert i 2020 Northern Light Art. Sonja var en av de første som ble med inn i nettverket til Senjahuset i 2018. Hun er også blitt presentert som kunstner i London 2017- 2019 og to av hennes bilder henger i den norske ambassadørens residens. Hun er blitt internasjonalt kjent for sine sjelfulle nordlysbilder og fantastiske fargerike tepper. Hun oppfordrer alle til ikke å leve så fort, men ber dem stoppe opp innimellom, for å se alt det vakre rundt seg, være mer tilstede i eget liv. f:northern light art, f: senjahuset House of Senja

Badge ImageMalerier & tepper - Northern Light Art

Solveig Rita Jeppesen

Image

Solveig Rita Jeppesen er Senjajente med hjerte for gjenbruk og antikviteter. Hun var en av de første inn i nettverket i 2018 og i 2020 etablerte hun Senja brukthandel. Solveig Rita ser hun muligheter i det mange kaster. Hun finner nye bruksområder til brukte ting som lekkert blir presentert i de mange hyller på Senjahuset. Hun har et godt øye for trender som igjen betyr at hennes varer sjelden er lenge utstilt før de er solgt. Første mann/kvinne til mølla :-)

Badge ImageTreprodukter, småmøbler, inventar - Sverre Helgesen trevarer

Sverre Helgesen

Image

Sverre Helgesen kommer opprinnelig fra Tromsø, men flyttet til Gibostad i 1999 med familien sin. Han har jobbet med treprodukter store deler av sitt liv og opprettet Sverre Helgesen trearbeider som firma i 1995. Sverre er utdannet møbelsnekker og bi-røkter av økologisk honning, hvor biene høster fra lokale blomster. Dette har han drevet med siden 2017. Sverre kom inn i nettverket i 2019 og har siden da solgt svært godt av alle sine produkter. Sverre tar også imot spesialbestillinger og reparasjoner på gamle møbler og inventar. Han tar også på seg oppdrag med renovering av hele hus.

Eivor Johansen kommer opprinnelig fra gruvesamfunnet Hundholmen, i Tysfjord. Hun bor nå med familien i Sørreisa og startet sin reise i akvarellens verden i 2000. Siden den gang har Eivor deltatt på over 31 kurs og enda flere utstillinger. Eivor sine akvareller har også prydet årboka for Tysfjord. Hennes skjeve særegne hus sammen med de sorte kattene er blitt hennes varemerke. Du finner alltid noen gode ord innimellom de vakre akvareller også. Eivor lager bilder i alle størrelser og i tillegg finner du et godt utvalg av hennes kunstkort ved Senjahuset.

Karina Tokle er opprinnelig Finnnsnes jenta som flyttet til Gibostad for å jobbe med sin drøm om å skape mer kunst. Hun brenner for farger og keramikk som uttrykksform og fulgte derfor en drøm om å lære seg keramikk faget i Tromsø, hvor hun i 4 år gikk i lære hos Marit Landsem. Hun jobber i dag med å produsere keramikk på deltid, sammen med sin jobb som vernepleier. Karina var den første som startet i nettverket etter at hun ble kjent med Tine og stilte da ut i gårdsbutikken. Hun er blitt presentert som kunstner i London 2017/2018/2019. Hun har blitt kjent for sine vakre lykter, gode tekopper og vakre lysengler. Ved Senjahuset finner du et godt utvalg av skåler, strikkeboller, kopper, lykter og engler.

Jenny-Marie Johnsen er født i Vardø, men vokste opp i Tromsø. Hun har sin utdannelse fra Gerlesborgsskolan i Stockholm 1981-83 og Det Kongelig Danske Kunstakademi i København 1985-92. I 2015 mottok hun statens ti-årige arbeidsstipend for etablerte kunstnere. Jenny Marie sitt arbeid kretser rundt studier av jord og himmel, sol og måne i form av foto- og videoinstallasjon. Hun har deltatt på flere utstillinger i inn- og utland, blant annet Høstutstillingen i 2008, Artifact New York i 2013 og Galleri Nord Norge Harstad 2017, separat. I 2018 og 2019 representerte hun Norge ved Nordic Contemporary Art Center in Xiamen China. Hun har hatt flere oppdrag i offentlig rom, blant annet for Troll Forskningsstasjon Dronning Maudland i Antarktis 2010, ENI Norges Administrasjonsbygg i Hammerfest Havn 2013 og Helsehuset Tromsø Kommune 2020.

Bildeserien FLOWER OF LIFE handler om hvordan farger påvirker hverandre og hvordan de påvirker oss, en reise i rom fra mikro-til makrokosmos. Bildeserien CYGNUS 2021. er Fotografert ved Fjordgård på Senja.  Bildene er trykket på Hahnemuhle Fine Art 100% Bomullspapir. Giclee print. Størrelse 55 x 37cm. Pris kr 1200,- opplag 50.

Badge ImageTredesign, glasskunst, akvareller

Lena Maija Gschib

Image

Lena Maija Gschib er opprinnelig Finsk men har bodd på Finnsnes de siste 50 årene. Hun bruker forskjellige uttrykksformer i sin kunst som glasskunst, tredesign og redesign av drivved og akvareller. Hun har jobbet mange år med kunst og deltatt på mange salgsutstillinger opp igjenom årene.

Badge ImageGlass- & trekunst, Agnes dukken

Solfrid Iversen

Image

Solfrid Iversen kommer fra Husøy. Hun gikk kjole og drakt på Breivika vgs. og har vært konfeksjons assistent i Molde. Etter utdannelsen hadde hun noen år på systue hos Oddny Moe stoff og utstyr, så ved ide huset og deretter håndarbeidsstua. Hun lager decopage på tre og glass produkter, Hekler den kjente Agnes sydukken og strikker og hekler en del på bestilling.

Ranveig Hansen Rong er født og oppvokst på Senja, Svartfjell. Hun er utdannet på husmorskolen og er stort sett selvlært på søm og design. Hun har tidligere bodd på østlandet, Noresund, men har siden 1999 vært på plass på Senja igjen. Ranveig syr flotte barneklær og refleksprodukter som jakker, vester, pannebånd og luer. Hennes tøffe boksershortser er blitt veldig populære. I herreserien finner også slips og morsomme t-skjorter med trykk. Ved Senjahuset har hun også et stort utvalg av toalettmapper og små smykke-, pengepunger.

Dulce Gomes er et multitalent, en tøff dame med mange jern i ilden. Hun liker å jobbe med mennesker og har brukt mye av sin kunstnererfaring i alle sine jobber. Hun brenner for kunstterapi og bruken av kunst som virkemiddel for å bedre helsen. Hennes redesignet jakker har vært avbildet i flere motemagasiner og hun er nevnt blant "kunstnere å følge med på" i anerkjente kunstkataloger. Akkurat nå jobber hun med re-design av jakker, kåper, bukser. Dulce er også kunstmaler og har re-designet mange møbler i sin tid. Du kan nå skaffe deg en av hennes meget unike jakker her på Senjahuset fra nok. 1 750.-

Gillianne Jensen er ei ekte Senjajente fra Fjordgård, men flyttet til Silsand for ca 10 år siden. Hun har stor glede av søm og design og har helt sine 2000, brukt symaskina flittig. Hun startet med grytekluter og kjøkkenhåndklær til slekt og venner. Etterhvert som barnebarna kom, ble interessen for barneklær større og hun har i dag en egen barnekolleksjon som du nå kan kjøpe ved Senjahuset. Gillianne liker å være kreative og lager en stor del av sine mønster selv.

Karin T. Olsen har gjennom 30 år produsert hånddyppede lys til jul. Det startet som juletradisjon i egen familie og utartet fort til salg i nærmiljøet. Flere produkter er det også̊ blitt, for selv om dette er handverk og småskala produksjon så er det også̊ en lidenskap som fort kan eskalere. Hennes tradisjonslys er alle hånddyppet og minner oss på om at levende lys beskytter mot mørkemakter og har vært brukt i religiøse ritualer til alle tider og i alle kulturer. Det er en symbolsk markering av de kreftene som er større enn oss selv. Levende lys er et symbol på̊ de gode kreftene som kjemper mot ondskap. Du har sikkert brukt en form for lysmagi selv, for eksempel når du blåser ut lysene på̊ ei bursdagskake. Da bruker du tre magiske prinsipper: konsentrasjon, viljestyrke og visualisering. Du konsentrerer deg om lysene på̊ kaka, lukker øynene, visualiserer noe som du ønsker deg og blåser ut alle lysene. Så håper du at du får ønsket oppfylt og viser viljestyrke ved å ikke fortelle noen om ønsket ditt.

Karin behersker teknikken som må til for at de trearmet og femarmet lysne skal brenne jevnt. De er lekkert presentert i hver sine egne poser som gjør dem ypperlige som. gavepakker. I moderne tid tar vi vare på̊ kulturarven og lager Hellige Tre Kongers lys til JUL, men disse tre-armede lys brukes også̊ til høytidsdager og minnedager i familien med individuell symbolikk som f.eks. ved dåp, konfirmasjon, bryllup eller annen feiring. Karin lager også ønskelys og kakelys. Disser er små̊ hånddyppede lys med lysestake og ønskeritual. Det medfølger utførlig oppskrift for hvordan lysene kan bidra til at gode ting kan skje for enkeltindividet og verden vår.  Ved Senjahuset har vi trearmete lys nok 150.-, ønskelysene nok. 60.-, og kakelysene nok 60.-

Fanny Isabelle Lande er ei ekte Senjajente som bor på Skognes for tiden hvor hun sammen med samboer har et lite småbruk med høns og kaniner. Hun er glad i design og har en barnekolleksjon av klær som er sydd med fine fargerike tekstiler. Fanny er opptatt av naturlige materialer og har laget biteringer for baby med polert tre som ikke gir barnet ditt kjemikalier slik plast ofte gjør. Et stort utvalg av hennes flotte produkter finner du ved Senjahuset.

Evy Wangen kommer fra Andøya, men ble Senjajente da hun fant kjærligheten på Gibostad. Hun maler i akryl og bruker spraylakk, sand og blondegardiner for å få den ønskede effekten i bildene sine. Inspirasjonen henter hun fra dyr, fugler, foto, andre kunstnere og ting hun liker. Hun er opptatt av gjenbruk og det å skape liv i gamle ting. Dette får hun frem i sine trefisk uroer, hvor hun kombinerer kvister med gamle knapper og malingsrester.
Evy hadde sin første utstilling i 2009 sammen med Tine nede på Gibostad. Hun er i dag hobbykunstner ved sine av sin lærerjobb i barneskolen. Hennes hjertevotter er veldig populære og er ofte usolgte ved Senjahuset.  Evy har deltatt på flere kunstutstillinger og har vært presentert som kunstner ved kultureventer i London.

¿Spørsmål? Hold deg informert.

Senjahuset
Vardnesveien 3 9372 Gibostad, Senja, Norway

Phone: +47 979 69 018 shop@houseofsenja.com

Image
© 2022 design-bg